Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πρόστιμο στον Δήμο Ορεστίδος για την μόλυνση του ποταμού Αλιάκμονα

Έπειτα από καταγγελία της οικολογικής οργάνωσης “Αλιάκμων Greece” προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία διενήργησε εκτεταμένη έρευνα και διαπίστωσε πως ο βιολογικός καθαρισμός του Δήμου Ορεστίδος  στο  νομό  Καστοριάς, λειτουργεί  μόνο  στο 50% και όλα τα λύματα πέφτουν στον ποταμό Αλιάκμονα, και να ρυπαίνεται η όλη περιοχή,  o αντιπεριφερειάρχης  κύριος Δ. Σαββόπουλος επέβαλλε πρόστιμο 8.000 Ευρώ και ζήτησε από τον Δήμο Φρεατίδος να αποκατασταθεί  διορθωθεί το εν λόγω πρόβλημα σε  σύντομο   χρονικό διάστημα.

Εάν δεν συμβεί αυτό και ύστερα από νέα έρευνα  που θα  πραγματοποιήσει και πάλι η περιφέρεια , θα αναγκαστεί να επιβάλλει νέο πρόστιμο εις τριπλούν, όπως άλλωστε διατάσσει η συνθήκη  Ramsay των Ηνωμένων Εθνών(ΟΗΕ)
Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να γίνεται πολύ μεγάλη δουλειά από τους 25 εθελοντές της “Αλιάκμων Greece”,  μάλιστα  χωρίς να έχουν τα ανάλογα μέσα, και την ανάλογή προβολή από τα ΜΜΕ, όπως έχουν άλλες οργανώσεις που δηλώνουν οικολογικές-περιβαλλοντικές , όπως πχ, “Αρκτούρος και Καλυψώ” που για κάθε ψύλλου πήδημα καλούν δημοσιογράφους  από τα  Αθηναϊκά κανάλια της διαπλοκής για να τους στηρίξουν .
Αξίζει λοιπόν και  ένα μεγάλο μπράβο στον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κύριο  Δ.Σαββόπουλο ο οποίος ασχολήθηκε και συνεχίζει  σοβαρά με την μόλυνση του ποταμού Αλιάκμονα  .

Όσο για τα προστύμματα , αυτά δεν  θα λύσουν σε βάθος  το σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα, αν δεν το συνειδητοποιήσουν όλοι ότι χωρίς καθαρά νερά ,χωρίς καθαρό περιβάλλων  η  ζωή  όλον , ακόμα  και των επόμενων γενιών κινδυνεύει  άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου