Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μέγα σκάνδαλο η χρηματοδότηση της ΕΕ, που όμως δεν έφτασε ποτέ για έργα του φράγματος Νεστόριου

Εδώ και αρκετά χρόνια έχει εγκριθεί μελέτη 5.000.000 Ευρώ , για το αναπτυξιακό έργο, κατασκευής φράγματος και υδροηλεκτρικού εργοστασίου στο Νεστόριο , νομού Καστοριάς.
Θεωρείται από τα πλέον αποδοτικότερα μεταξύ των σήμερα κατασκευαζόμενων εγγειοβελτιωτικών έργων της χώρας ,θα αποτελέσει δε μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας στην κοινωνία της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.

Τα χρήματα για την μελέτη αλλά και για το έργο έχουν δοθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο, ύψους 1 δις. 500 εκατομμυρίων Ευρώ, όμως από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έως και σήμερα τα χρήματα απορροφήθηκαν και δόθηκαν αλλού , για άλλα κατασκευαστικά έργα ,τελείως παράνομα, χωρίς να το γνωρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρόσφατα ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. ο οποίος του εξέφρασε πολλά παράπονα, διότι επανειλημμένως φορές έστειλε επιστολές, επικοινώνησε δε και με τα Υπουργεία, Ανάπτυξης ,Ανταγωνιστικότητας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ,Τροφίμων, χωρίς ωστόσο να λάβει καμιά απάντησε για το σοβαρό αυτό θέμα.
Η εκτενής έρευνα της απόλυτης τηλεφημερίδας elliniko-fenomeno.gr και του δημοσιογράφου Νίκου Βάνη ,διαπιστώσε πως τα χρήματα που προορίζονταν γι΄ αυτό το έργο ξοδεύτηκαν σε υπερτιμολογήσεις διαφόρων άλλων έργων που εδόθησαν σε εργολάβους του συστήματος στην Δυτική Μακεδονία.
Το έργο λοιπόν που αφορά το φράγμα Νεστόριο ύψος 72 m, στο νομό Καστοριάς που παραμένει ημιτελές έως και σήμερα και απ΄ ότι γνωρίζουμε δεν πρόκειται να τελειώσει.
Τα τρωκτικά συνεχίζουν να ροκανίζουν τα κονδύλια της κομισιόν , χωρίς τα υπουργεία να ενημερώνουν ως όφειλαν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου