Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Καταδικάστηκε η Ελλάδα για την μόλυνση των ποταμών

Το νερό , νεράκι θα το πούμε σύντομα!

Το 2012 καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, διότι δεν τηρεί τις διεθνείς συμβάσεις για το περιβάλλον και την διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νίκου Βάνη που δημοσιεύτηκε στη απόλυτη τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr, έπειτα από καταγγελία της Εθελοντικής Περιβαλλοντολογικής οργάνωσης Αλιάκμων Greece, για την μόλυνση του ποταμού Αλιάκμονα από τα λύματα των βυρσοδεψείων της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και οι βιολογικοί καθαρισμοί των πόλεων Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών, που πέφτουν στον ποταμό, ανέδειξε το θέμα αυτό.




Η καταγγελία αφύπνισε έστω και αργά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, που έστειλε επιστημονικό κλιμάκιο εμπειρογνώμων που πραγματοποίησε δειγματολογικούς ελέγχους στον ποταμό.


Η μόλυνση του ποταμού γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά οι οικολογικές οργανώσεις, κυρίως το κόμμα των Οικολόγων που βρίσκεται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και που έχουν ως σημαία την δήθεν προστασία του περιβάλλον ,ωστόσο, δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το καυτό αυτό θέμα . Ούτε βέβαια απαντάνε στα ηλεκτρονικά γραπτά μηνύματα όπου τους τέθηκαν ερωτήσεις από τον δημοσιογράφο Ν.Βάνη , ποια είναι τα έργα και οι ημέρες τους στην Ε.Ε, σχετικά με το υδάτινο περιβάλλων της Ελλάδος , όπου τα περισσότερα ποτάμια είναι μολυσμένα, όπως ο Αλιάκμων.


Η μόνη που πραγματικά ενδιαφέρθηκε είναι η Εθελοντική Περιβαλλοντολογική οργάνωση Αλιάκμων Greece, που διαθέτει και δικό τηςblog, aliakmongreece.blogspot.com ,με δημοσιεύματα και καταγγελίες για την ανεξέλεγκτη μόλυνση του ποταμού.


Ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης και η απόλυτη τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr θα ασχοληθούν πολύ πιο ενεργά αναδεικνύοντας το θέμα αυτό τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στα Ηνωμένα Έθνη.


Κύριε Περιφερειάρχα , κύριε Υπουργέ Περιβάλλοντος , δείξτε λίγο ευαισθησία για ένα τόσο σοβαρό θέμα αλλιώς, σύντομα θα μένουμε όλοι χωρίς πόσιμο νερό


Ανακοίνωση σχετικά με την καταδίκη της Ελλάδας λόγω μη εμπρόθεσμης ολοκλήρωσης των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου