Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Στην Δικαιοσύνη για την μόλυνσης του ποταμού Αλιάκμονα στο Νομό Καστοριάς

Στις 30 Νοεμβρίου 2015 στο πρωτοδικείο Καστοριάς εκδικάζεται η υπόθεση της μόλυνσης του παραπόταμου “Γκιόλη” ο οποίος εκβάλλει στον ποταμό Αλιάκμονα.

Κατηγορούμενος είναι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δημοτικής Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καστοριάς (ΔΕΥΑΚ). Το ΚΕΠΠΕ Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς αναφέρει με έγγραφο του υπ΄ αριθ 187711/36551/14-7-2004 και με θέμα “καταγγελία για τα προβλήματα του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων του Δήμου Καστοριάς αναφέρει 23 εδάφια και παραλείψεις με βάσει των αποτελεσμάτων χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων , 22 και 23 από την υπηρεσία Ιωαννίνων.


 Για πρώτη φορά παραπέμπεται στην δικαιοσύνη υπόθεση που αφορά την μόλυνση του ποταμού Αλιάκμονα, μια και εδώ και πολλά χρόνια δεν έγινε τίποτα για τη περιβαλλοντολογική προστασία του ποταμού.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επέβαλλε πρόστιμο στους εμπλεκόμενους 7000 Ευρώ, ενώ η εισήγηση ήταν για 10.000 Ευρώ. Το συνολικό όμως πρόστιμο που υπεβλήθηκε ανέρχεται στις 12.000 €.

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δ. Δακής κινήθηκε προς την θετική πλευρά.

Ο σημερινός Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, δεν έκανε απολύτως τίποτα, για την συνεχιζόμενη περιβαλλοντική ρύπανση του ποταμού ,παρ΄ ότι δέχτηκε καταγγελίες εκτός των κατοίκων, και από την Περιβαλλοντολογική Οργάνωση “Αλιάκμων Greece”, η οποία εδώ και 1 χρόνο περιμένει συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη, αλλά και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος , όπως και από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία για θέματα μόλυνσης των υδάτων έχει θεσπίσει πάρα πολύ αυστηρούς κανόνες .

Θα παρακολουθούμε στενά την υπόθεση αυτή και με ρεπορτάζ θα ενημερώσουμε τους αναγνώστες της απόλυτης τηλεφημερίδας elliniko-fenomeno.gr, της εφημερίδας Fenomeno News που διανέμεται δωρεάν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα” που βρίσκεται καθημερινά στα περίπτερα.

http://www.elliniko-fenomeno.gr/wp-content/uploads/2015/11/ALIAKMONA-pdf.pdf 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου