Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Επιβολή προστίμου 200.000€ στο Δήμο Άργους για την μόλυνση Ορεστικού Αλιάκμονα

Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης με δήλωση του προς την εφημερίδα,elliniko-fenomeno.gr, της εφημερίδας Fenomeno Newsστον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη όπου μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι “πριν αναλάβω τα καθήκοντα μου, είχα ενημερωθεί από τις οικολογικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης η Εθελοντική Περιβαλλοντολογική Οργάνωση “Αλιάκμον Greece” (aliakmongreece.blogspot.gr),στη ρίζει τώρα το θέμα είναι και στη Δικαιοσύνη
–Ο εισαγγελέας Καστοριάς τον Ιούλιο του 2014 είχε παραλάβει την δικογραφία της μήνυσης που κατέθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής Αμπελοκήπων ( Γκιόλι) για την μόλυνση του παραποτάμου από τα απόβλητα των Δήμων Καστοριάς ,του Δήμου Ορεστίδος, και των βυρσοδεψείων της περιοχής, για την μόλυνση του παραποτάμου Γκιόλι, περιοχή Αμπελοκήπων , που εκχύνεται στον ποταμό Αλιάκμονα., κατά συνέπεια εκτός την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και οι δυσάρεστες οσμές στον αέρα που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ανυπόφορες με πολύπλευρες αρνητικές συνέπειες ,τόσο που το ρέμα Γκιόλι από ζωντανό ποταμάκι με ψάρια, καβούρια, βατράχια κλπ , μετατρέπεται σε έναν επικίνδυνο οχετό που δεν ζει τίποτα πια ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Αλιάκμονα. Ο οποίος είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει η χώρα και εμείς έχουμε δεσμευτεί προεκλογικά να προστατεύσουμε τα δημοσια αγαθά του τόπου μας.

Όταν ενημερώθηκα για την ρύπανση από την ευρύτερη περιοχή του Άργους Ορεστικού, κινήθηκαν οι διαδικασίες με τους σχετικούς ελέγχους και έχει γίνει εισήγηση από τις υπηρεσίες για την επιβολή προστίμου 200.000€.

Στην συνέχεια όπως προβλέπεται από την νομοθεσία, αυτός που δέχεται το πρόστιμο επανέρχεται με δικές του παρατηρήσεις και του δίνεται ο χρόνος για τυχόν διορθωτικές κινήσεις. Οι υπηρεσίες προχώρησαν σε επιπρόσθετους ελέγχους και διαπίστωσαν ότι έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ τα πράγματα με τα λύματα στον Αλιάκμονα”. Εν τω μεταξύ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας Elliniko-Fenomeno News, & elliniko-fenomeno.gr, και webradio elliniko-fenomeno.com, δια του δημοσιογράφου Νίκο Βάνη τα λύματα κι άλλων δήμων του νομού Κοζάνης (Τσοτύλι, Εράτυρα, Σιάτιστα και Σερβίων) καταλήγουν στον Αλιάκμονα επειδή οι βιολογικοί καθαρισμοί είτε βρίσκονται υπό κατασκευή είτε δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα. Πρόστιμο 3.500 € σε βάρος του Δήμου Νεστορίου, υπέγραψε πρόσφατα Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, για μια περιορισμένης έκτασης ρύπανση πουπροκλήθηκε στον Αλιάκμονα, από βλάβη σε αγωγό αποχέτευσης η οποία αποκαταστάθηκε άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου