Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Οι κάτοικοι της περιοχής Αμπελοκήπων του νομού Καστοριάς δικαιώνονται

Ο εισαγγελέας Καστοριάς τον Ιούλιο του 2014 παρέλαβε την δικογραφία της μήνυσης που κατέθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής Αμπελοκήπων ( Γκιόλι) για την μόλυνση του παραποτάμου από τα απόβλητα των Δήμων Καστοριάς ,του Δήμου Ορεστίδος, και των βυρσοδεψείων της περιοχής, για την μόλυνση του παραποτάμου Γκιόλι, στην περιοχή Αμπελοκήπων , που εκχύνεται στον ποταμό Αλιάκμονα.

Η εφημερίδα Elliniko-Fenomeno News, η απόλυτη τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr, το ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com, δια του δημοσιογράφου Νίκο Βάνη , επισκέφθηκε τον εισαγγελέα Καστοριάς , ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της υπόθεσης, και έλαβε διαβεβαίωση πως σύντομα, εφόσον διενεργηθεί η προανάκριση, θα φέρει την υπόθεση στο ακροατήριο, ώστε να δικαστούν οι υπαίτιοι της μόλυνσης του ποταμού Αλιάκμονα.
Ο επικεφαλής των κατοίκων κ. Αναστάσιος Ντίνας, παρά τις πιέσεις που δέχεται, δήλωσε στον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη ότι, δεν θα κάνει πίσω. Από την άλλη πλευρά, η Εθελοντική Περιβαλλοντολογική Οργάνωση “Αλιάκμων Greece” στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων και την προσφυγή τους στην δικαιοσύνη.
Αξίζει να σημειωθεί για την δικαιοσύνη, που ενήργησε τάχιστα σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος , όπως στην προκειμένου περιβαλλοντική καταστροφή του ποταμού Αλιάκμονα. .Ήδη υπάρχει καταδικαστική απόφαση με πρόστιμο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης θα συνεχίσει το ρεπορτάζ ,ενημερώνωντας  για ότι κι αν προκύψει στο  σοβαρό αυτό περιβαλλοντολογικό θέμα που αφορά όλους μας, καθώς σε λίγο καιρό το νερό που πίνουμε  θα το πούμε νεράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου